Ucapan sepatah berkata kata.. hehehe

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua pembaca, anyway selamat membaca mengenai kisah hidup aku yang dan juga terselit sedikit entri yang di ambil dari blog/website yang aku fikirkan perlu untuk diletakkan kat sini.. adioosa!!!

jangan lupa komen yek!!! sangat mengalu alukan komen korang.. kalau korang komen tu tanda korang berterima kasih la huhuhu..


Bahaya Tidur di Siang Hari

Feb 26, 2011 Posted by Mohamad Zamri
Sekadar untuk berkongsi maklumat dengan sahabat yang bekerja disiang hari, termasuk la aku sendiri walaupun cuba untuk kurang kan masa untuk kerja malam.. hehehe

Dilarang tidur di siang hari di dalam keadaan cuaca yang panas ::

1) Mendatangkan penyakit-penyakit kulit.
2) Merosakkan warna kulit.
3) Melemahkan jantung.
4) Menambahkan tekanan perasaan yang meluap.
5) Melemahkan badan dan mengurangkan tenaga syahwat.
6) Melemahkan kecerdasaan akal.

Pertimbangkan la, kalau ada pilihan sila pilih untuk kerja siang.. beringat sebelum kene!! jangan dah kene baru nak tengadah..

p/s : mungkin kerosakkan yang dinyatakan di atas mengambil masa yang lama.. so sekiranya korang nak mengurangkan risiko tue kurang2 kanlah kerja malam.. bagitahu kat bos korang hehehe.. bahaya oo aku kerja malam pun sekarang, dah seminggu jer sebulan.. at least kurang la risiko tue hehehe..

maklumat di perolehi dari forum CARIGOLD

2 Response to "Bahaya Tidur di Siang Hari"

  1. Fie Likezz Says:

    keje keje keje. . . hik3

  2. Mohamad Zamri Says:

    fie - betul tue selagi belum pencen kroje aje laa...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...