Ucapan sepatah berkata kata.. hehehe

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua pembaca, anyway selamat membaca mengenai kisah hidup aku yang dan juga terselit sedikit entri yang di ambil dari blog/website yang aku fikirkan perlu untuk diletakkan kat sini.. adioosa!!!

jangan lupa komen yek!!! sangat mengalu alukan komen korang.. kalau korang komen tu tanda korang berterima kasih la huhuhu..


Mewujudkan Kenyakinan Diri

May 25, 2011 Posted by Mohamad Zamri 0 comments

Janjilah kepada diri sendiri bahawa tanpa mengira betapa susah sesuatu masalah yang anda hadapi dalam kehidupan anda, anda akan mencuba dengan sedaya upaya anda untuk membantu diri sendiri.

Anda mengakui bahawa usaha anda untuk membantu diri sendiri itu mungkin tidak berbuah kerana pemberian ganjaran yang wajar adalah di luar kawalan anda.

Keyakinan ialah kepercayaan yang tidak berbelah bagi.

Keyakinan diri pula ialah kepercayaan bahawa dirinya boleh mengendalikan kehidupannya dengan baik serta segala cabaran yang dihadapi dengan jayanya

Mari kita hayati 10 Tips Mewujudkan keyakinan diri;

01.Anggapkan diri anda yang diciptakan oleh Allah adalah sama seperti orang lain, tiada yang kurang dan tiada juga yang lebihnya.

02.Orang lain boleh buat, kenapa anda tidak boleh buat? Pedulikan apa orang nak kata tapi yang penting pelajari apa orang lain buat terlebih dahulu sebelum kita buat.

03.Apa kekurangan/kelemahan yang ada pada diri anda dan baikinya. Jangan biarkan ia terus berkekalan tanpa ada sebarang usaha dari anda.

04.Jangan takut-takut atau teragak-agak untuk melakukan sesuatu yang positif. Berani!

05.Elakkan perasaan malu yang tidak bertempat. Ketepikan! Tonjolkan diri anda.

06.Lakukan riadah yang ringan sebelum melakukan sesuatu pekerjaan, ianya sebagai warm up dan dapat mengaktifkan diri seseorang.

07. Kemas diri dan anggapkan diri anda adalah terbaik pada hari itu. Ya saya boleh!

08.Apabila berinteraksi pandang tepat pada muka dan mata orang yang kita sedang berinteraksi dan gunakan sedikit pergerakan tangan untuk menerangkan sesuatu. Jangan terlalu kaku.

09.Apabila memulakan sesuatu tugas jangan memikirkan tentang masalah, tetapi fikirkan tentang hasilan yang akan dapat selepas tugas tersebut.

10.Sentiasa peka terhadap waktu, jangan berlengah-lengah atau bertangguh dalam melaksanakan sesuatu tugas. Masa itu emas! Setiap waktu berharga.

SUMBER : iLuvIslam

You Tube dan Google

May 22, 2011 Posted by Mohamad Zamri 0 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua sahabat yang sedang membaca entri daripada saya nie.. hari nie saya nak cerita pasal selipar jepun tapi bukan selipar jepun yang biasa.. korang tengok hehehe..

Kegilaan terhadap dunia online telah membuka mata orang yang business minded untuk mendapat kan sesuatu daripada ape sahaja yang berkaitan dengan online, korang pernah terpikir tak nak print benda camnie kat selipar dan sebagainya.. mesti tak kan.. so orang buat bisnes nampak duit je dalam semua hal... korang perasan kan.. huhuhu...



apabila YouTube dan juga Google telah di "selipar jepun" kan hehehe..




amacam.. ada berani?? hehehe korang tanak dapatkan sesuatu ker daripada dunia online yang semakin mendapat tempat di Malaysia sekarang ni...

bukan provokasi yang boleh meruntuh dan menjatuhkan kita semua.. betul tak...
anyway, teknologi adalah baik untuk kita semua.. adioss!!!!

Domino's Pizza

May 21, 2011 Posted by Mohamad Zamri 0 comments
Pizza domino ialah pizza kitorang hehehe, pizza yang lain xboleh masuk dalam perut hehehe
memang seronok dan happy sangat sambil makan pizza nie..



Order online senang siap ada gps tracker lagi so kat rumah just monitor jer, tempoh masa penghantaran setengah jam kalau lambat siap dapat kupon free untuk tukar pizza regular lagi
just tunggu dan harap diorang hantar lambat hehehehe.. jangan marah rider!!!



pizza yang sampai masih lagi dalam keadaan panas so bila buka kotak jer terus terkam 1 slice hehe nampak macam lapar sangat kan haha xkire bau menusuk kalbu wooo xpercaya cuba korang order pastu hantar kat rumah kitorang sekali hehehe...







korang tengok sendiri keindahannya, perggghhhh semasa menulis pun rasa macam nak order lagi.. anyway best!!!! scrumptious....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...