Ucapan sepatah berkata kata.. hehehe

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua pembaca, anyway selamat membaca mengenai kisah hidup aku yang dan juga terselit sedikit entri yang di ambil dari blog/website yang aku fikirkan perlu untuk diletakkan kat sini.. adioosa!!!

jangan lupa komen yek!!! sangat mengalu alukan komen korang.. kalau korang komen tu tanda korang berterima kasih la huhuhu..


Sukan Kampung - kemuncup Pusing

Oct 10, 2015 Posted by Mohamad Zamri
Assalam.. 

Rasa rasa la korang pernah tak nampak benda ni ? Kemuncup ke ada yang tak tahu kemuncup tu ape... hehehe biasa la dan tidak terkejut pun... sebab nk nampak tanah pun sekarang kt padang jer..
Kawasan perumahan sekarang... klau kondo, apartment, rumah pangsa ( flat ) kalau ada tanah or taman sekali pun semuanya diliputi oleh rumput karpet... 

lanskap yg dijaga rapi.. betul tak so camne nk nampak kemuncup ni... hehehe apatah lagi nak jadikan ianya sebagai satu aktiviti... rumah teres plak dari pagar depan sampai pagar belakang kebanyakkan dah di simen untuk minimize kan ruang maklumlah harga rumah sekarang da xmasuk akal... nk tengok tanah pun sangat sukar hihihi...

Adam dgn Akhil pun bila balik kampung baru diorang dapat explore semua benda ni.. itu pun sebab penulis pernah experience klau tak mmg xterfikir pun... mungkin aktiviti luar boleh buat diorang cerdas, lasak, tak terlalu sensitif, berfikiran kritis, dan di luar kotak pemikiran biasa... 
Jangan terlalu menghalang perlakuan mereka yg sedang berexplorasi kerena kita mungkin merencatkan pemikiran kritis mereka.. 



0 Response to "Sukan Kampung - kemuncup Pusing"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...