Ucapan sepatah berkata kata.. hehehe

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua pembaca, anyway selamat membaca mengenai kisah hidup aku yang dan juga terselit sedikit entri yang di ambil dari blog/website yang aku fikirkan perlu untuk diletakkan kat sini.. adioosa!!!

jangan lupa komen yek!!! sangat mengalu alukan komen korang.. kalau korang komen tu tanda korang berterima kasih la huhuhu..


Makanan Tempatan | Mee Siput

Apr 13, 2011 Posted by Mohamad Zamri
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua sahabat setelah lama tidak menulis kali ini saya keluar dengan entri makanan tempatan yang semakin dilupai ataupun tidak dikenali hehehe..

ok nak tanya dikalangan sahabat semua berapa ramai yang kenal dengan mee siput??? sila angkat tangan.... agak2 ramai tak yang kenal dengan mee siput nie.. mesti tak ingat nyer... so hari nie saya nak memperkenalkan balik atau pun mengimbau kembali zaman sekolah dulu so ini adalah antara snek kitorang hehehe.... selain daripada keropok lekor tol tak...

Mee siput nie first time makan kat sekolah agama dulu dalam plastik ada sekeping jer pastu sambal plastik kecik ( asing ), harga pun sekeping rm 0.30 jer... cara nak makan senang jer masukkan sambal kedalam plastik mee siput pastu renyukkan mee bersama sambal.. pastu selamat menjamu selera.. nyum..nyum..nyum...




Rangup dan juga lemak dicicah bersama dengan sos cili life..... pergghhhh.... tangkap leleh... hehehe pasni cari ekk...



Snek nie rasanya cuma ada kat johor je kot.. kalau kat tempat lain ada pun mungkin setelah diperkenalkan oleh orang johor, hehehehe.... biasa arr bisnes... kalau ada arr kalau xde sila datang ke johor cakap nak mee siput mesti orang tahu nyer.. atau pun... ok!

Rasanya kat facebook dah ada yang meniaga mee siput nie kalau tak percaya search kat facebook hehehe.. tapi mungkin sedikit mahal kot kalau nak dibandingkan dengan yang jual kat kedai runcit di johor..

P/S : ingat mee siput ingat plak kat zaman sekolah agama dulu.. huhuhu.. sangat sedih wooo hehehe semuanya dah tinggal kenangan... semua sahabat dah tak tahu kemana...isk..isk..isk..isk...

1 Response to "Makanan Tempatan | Mee Siput"

  1. Anonymous Says:

    Assalamua'laikum.........
    Ya.....saya tau mee siput tu sebab saya dulu pun sekolah agama di Muar, Johor.
    Memang masa tu selalu beli mee siput tapi rasanya harganya cuma 5 sen la.......
    Mee bandung tu pun salah satu dari makanan favourite saya dulu.....
    Tapi bila dah pindah di Selangor ni, takde lagi jumpa mee siput & mee bandung yang sesedap di Muar dulu......
    Semuanya tinggal kenangan....
    Cuba juga makan mee bandung yang ada di sini....katanya mee bandung Muar la......tapi tak serupa pun......
    Oh Muar..........

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...